11-05-2017
5 anys de Barçakids amb Xavier Güell

Xavier Güell Cardona és el director de l’Escola Xarxa de Berga i hem conversat amb ell sobre la seva perspectiva de la trajectòria de Barçakids, ja que enguany se celebra la cinquena edició del projecte i la seva escola hi ha participat des del principi.

El projecte Barçakids ha complert la seva cinquena edició i l’Escola Xarxa hi ha participat des de la primera. Com valoreu el vostre pas pel programa escolar?

Una valoració d’agraïment i alhora de creixement. Agraïment per aquest projecte de formació integral per tots els nens i nenes d’aquest país. Aquesta visió global fa realitat que puguem parlar de la grandesa del Barça dient que és més que un Club. L’Escola ha crescut amb Barçakids, hem fet nostres dins el projecte de centre i curricular els seus valors. 

I ja que comptem amb el vostre valuós testimoni al llarg del tot el temps que abarca el projecte, una tanda de revisió: Com ens ha tractat el temps? Com creieu que ha evolucionat el projecte? Què creieu que ens caldria millorar encara?

El temps sempre consolida i Barçakids com a projecte i com a grup de persones que el porteu a terme heu consolidat les bones pràctiques, fet que es demostra any rere any. Cinc anys et permet ser més agosarat en noves formes d’execució, i aquestes podrien ser en traslladar situacions de valor de l’esport a situacions vivencials i socials, sense perdre els valors de Barçakids. Formem esportistes que competiran, però també formem persones que conviuran.

Com a escola teniu algun projecte de present o de futur en l’àmbit de l’esport o els valors que ens vulgueu fer conèixer?

Sí. Fer participar les mares i els pares dins les activitats esportives escolars i extraescolars que organitzem duran el curs. Els valors del Barçakids s’han de vehicular dins les famílies i dins tota la comunitat educativa

Des de Barçakids, també posem a l’abast de la comunitat educativa (Docents, Nens i Nenes i Família) un seguit de recursos educatius al voltant d’esports i valors a través de la nostra web (www.fcbkids.cat), pensats per a que es pugui reforçar les activitats del dia a dia i ajudar a tenir més opcions d’activitats entorn els valors a l’aula i a casa. Coneixeu aquests materials? Els feu servir? Us són útils en el dia a dia a la feina?

I tant que els utilitzem, i no tan sols dins l’àrea curricular d’Educació Física, sinó que són una eina de referència a l'hora de preparar els diferents temes que sorgeixen en les Tutories. L’ús de les noves tecnologies és un gran encert pedagògic. Els valors de Barçakids en tot moment!

En recomanarieu algun de concret?

Aquí recomanaria els recursos que dona el Treballar en Família. Aquests valors no tan sols s’han de veure, viure i conviure en l’escola, cal també veure’ls, viure’ls i conviure’ls dins la família. En aquest aspecte sorgeixen noves possibilitats, treballar amb els avis. Recursos per a avis com transmissió de valors Barçakids als nets. Els avis són els segons educadors.

I per tancar, quin és per a vosaltres el valor més important? 

El Respecte: “el valor de tenir valor”, el valor de veure l’altre com un competidor i un company.

 

T'ha agradat l'entrevista? Mira quin valor destaca Xavier Güell en aquest vídeo càpsula. Més al nostre Canal de Youtube!!!

 

 

Aquestes són les notícies més vistes...