02-10-2017
9 recursos Barçakids sobre el respecte a l'escola

El respecte és un valor fonamental en tots els aspectes de la nostra vida: també a l'aula, cal aprendre a ser respectuós amb els companys i el professorat. Des de Barçakids, us volem facilitar uns quants recursos educatius que us ajudin en aquesta tasca. I és que qui té valors sempre guanya, i amb el respecte guanyem tots!

 

1. La nostra classe

 Aquesta activitat en forma de dilema moral, parla del valor de la col·laboració en accions quotidiana de l'infant, com és decorar la classe.

2. El treball de Roald Dahl

A l'hora de fer un treball en grup, el respecte entre companys i companyes és imprescindible, i aquest recurs ens ajuda a parlar-ne a l'aula.

3. En Nelson, el nou company

El valor de la solidaritat, la companyonia i el respecte són fonamentals en aquest recurs educatiu que ens parla d'un nen, en Nelson, que arriba a l'escola quan el curs ja ha començat.

 4. La nostra mascota

Treball manual per, a través de la creació d'una mascota, reconèixer la responsabilitat que cal tenir amb un mateix i amb els altres per assolir un objectiu.

 

5. La disfressa de la classe

En aquesta activitat, es planteja un dilema moral al voltant del valor de l’autoestima, en què cal escollir la disfressa de la classe.

6. Ets el subdelegat

El recurs "Ets el subdelegat" planteja un dubte moral sobre el compromís, que els alumnes han de resoldre de forma raonada.

7. La targeta dels valors

Un joc que transformarà als nens i nenes en àrbitres dels valors.

 

8. L'exercici per parelles

Un recurs educatiu que ensenya als nens i nenes el valor de la responsabilitat i del respecte, a través d'una situació quotidiana com pot ser un treball en què cadascú fa una part.

9. El delegat de la classe

En aquest recurs, l'elecció del delegat de la classe ens serveix com a eina per parlar del valor del respecte i el sentit de la justícia.

 

Aquestes són les notícies més vistes...