02-04-2018
9 recursos educatius per aprendre a respectar el medi ambient

Amb l'abril arriba la primavera, les excursions a l'aire lliure, les flors de tots colors, els boscos cada cop més verds i sentim més i més a la vora la calor de l'estiu, el mar, les onades... A l'abril la naturalesa ens omple els pulmons! Per celebrar-ho, hem recopilat 9 recursos educatius que t'ajudaran a tractar, a casa o a l'aula, el tema del respecte cap al medi ambient!

 

1. Julia Butterfly, dos anys dalt d’un arbre

Julia Butterfly és una noia que va viure durant dos anys dalt d’un arbre de més de 50 m per impedir que el talessin. Una història sobre la constància, l'esforç i l'amor cap a la naturalesa en forma de podcast!

2. Volem fer un bon paper!

Els animals són bons o són dolents? En aquest divertit recurs en forma de conte, un llop, una rata i una serp diuen PROU a ser sempre els dolents de la pel·lícula!

3. Jardineres de plàstic

Reduir, Reutilitzar i Reciclar són les 3 R clau per cuidar el medi ambient. En aquest recurs educatiu t'expliquem com reutilitzar unes ampolles de plàstic buides i fer-hi créixer una nova vida!

4. Ryan Hreljac, el nen dels pous

Ryan Hreljac és un noi que, a l’edat de sis anys, va descobrir a través de la seva mestra que a l’Àfrica hi havia nens que no tenien aigua potable. Des d’aleshores, va fer mans i mànigues per construir-hi pous i millorar la vida dels habitants d’aquest continent. Un recurs educatiu en forma de podcast sobre els valors de l'empatia i la solidaritat!

5. Joier de fulles

Si el que estàs buscant és un treball manual per portar un trosset de naturalesa a casa teva, segur que t'encantarà el nostre joier de fulles!

6. For the birds

L'animació For the birds utilitza una història senzilla sobre uns ocellets per parlar sobre el bullying. L'has de veure!

7. William Kamkwamba, el nen dels molins

En William Kamkwamba és un nen de Malawi, un país africà, que va haver de deixar l’escola als 14 anys perquè els seus pares no la hi podien pagar; però el que va aconseguir després no deixa ningú indiferent. Com seria el món si hi hagués més persones com ell?

8. Una guineu i un ratolí

Aquesta animació ens explica, sense cap paraula però amb molta bellesa i simplicitat, la història d'una amistat tant improbable... com beneficiosa. Un curtmetratge que et permetrà gaudir d'una naturalesa exquisida i parlar sobre el valor de l'amistat i la importància de vèncer els prejudicis.

9. Fes-ho tu mateix

Acabem aquest recull amb una recomanació! Us presentem la plataforma DIY, un lloc on els infants poden explicar a altres infants allò que saben fer. Trobaràs un munt de treballs manuals i bones idees per a fer amb materials reciclats o reutilitzables!

 

Aquestes són les notícies més vistes...