01-01-2018
9 recursos educatius per aprendre valors a través del joc

El joc pot transformar-se en una gran manera d'educar en valors i per això aquest mes, des de Barçakids, us presentem un seguit de propostes i recursos educatius que us ajudaran a transformar la vostra aula o la vostra llar en una ludoteca de valors! Seguiu llegint o cliqueu als enllaços per veure'ls sencers!

 

1. La rotllana del respecte

La rotllana del respecte és un joc curt molt interessant per poder treballar d’una manera ben clara i precisa el valor del respecte. També convida a posar en pràctica valors com la cohesió de grup i el treball en equip. Si es vol formar part de la rotllana del respecte, només es pot fer d’una manera: demanant si us plau!

2. La corda per dins

Un joc senzill que ens permet treballar la cohesió de grup. El joc: passar el més ràpid possible una corda per dins la samarreta de tots els membres de l'equip. L'objectiu: un grup més unit!

3. Ludifica la classe

La ludificació és un terme que està agafant força des de fa uns anys en les llistes de noves metodologies pedagògiques i que està relacionat amb el joc. En el Programa Escolar Barçakids, utilitzem el joc com a eina per educar en valors, per això en aquest recurs compartim amb vosaltres algunes propostes que us poden ser útils a l'aula.

4. Entra en joc

I un cop ja sabem què significa, això de la ludificació, per què no passem de la lliçó a la diversió? En aquest recurs us presentem algunes eines que us poden ajudar.

5. El mocador del respecte

Aquest és un joc que ens permet descobrir el valor del respecte, gràcies a una variant del joc tradicional del mocador. Cada mocador, o bé full, té escrit una lletra, i l’objectiu és formar la paraula que dóna nom al valor: RESPECTE.

6. El futbol és un esport per a tots i totes

Aquest recurs no és estrictament un joc, sinó més aviat un vídeo que ens ajuda a fer que el nostre alumnat prengui consciència sobre la igualtat entre nens i nenes en situacions d’esport, les quals també es poden extrapolar a altres situacions. 

7. Una altra manera de guanyar

En el joc sovint hi ha qui perd i qui guanya, per això aquest recurs educatiu en forma de conte ens explica que no hi ha una sola manera de guanyar.

8. El futbolí humà

El futbolí humà és un joc amb el qual es treballa la cohesió del grup classe i, com a conseqüència d’això, les relacions interpersonals i intrapersonals dels infants. Per fer-ho, i tal com diu el títol de l’activitat, es crearà un futbolí humà. Us animeu? :)

9. La sobreestimulació

Aquest article ens explica que som davant la generació més sobreestimulada de la història. Què us sembla doncs, si després de tant jugar, ens prenem un descans? ;)

 

Aquestes són les notícies més vistes...