01-03-2018
9 recursos per educar en la igualtat

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona. Des de Barçakids ens esforcem per promoure el valor de la igualtat entre dones i homes i per això volem dedicar el mes de març a compartir aquells recursos i activitats que promouen el valor de la igualtat i el respecte entre persones. Els vols conèixer? Segueix llegint :)

 

1. El futbol és un esport per a tots i totes

Algú en dubta, encara? En aquest recurs educatiu, la Valèria ens explica la seva passió pel futbol a través d'un vídeo fet per ella mateixa! Un dels recursos del web que més agraden!

2. Igualtat de gènere

En aquest recurs per a famílies, et recomanem el conte "La Cenicienta que no quería comer perdices", de Nunila López i Myriam Cameros. Una reinvenció plena de força del conte clàssic de la Ventafocs!

3. Revista Barçakids

A la Revista Barçakids també hem parlat sobre la igualtat, per això recuperem un número de fa uns mesos, dedicat a la dona i a la seva aportació en el món de la ciència.

4. Marie Curie, científica

I parlant de científiques... el recurs educatiu en forma d'àudio dedicat a la científica Marie Curie et servirà per tractar el valor de l'esperit de superació amb l'alumnat.

5. Campiones, un programa d'esport i igualtat

Aquest recurs ens presenta el programa televisiu Campiones, el qual fomenta l'esport femení català a través de les històries de grans esportistes.

6. Conversem amb la Noemí Fernández, mestra amb vocació!

Noemí Fernández és mestra de música i escriptora infantil i en aquesta entrevista ens explica els seus reptes, il·lusions i opinions sobre els valors educatius. Al nostre fòrum pedagògic pots llegir aquesta i més entrevistes que de ben segur t'inspiraran!

7. Ni princeses ni pirates

"Ni princeses ni pirates. Per educar nenes i nens en llibertat" és un llibre de la professora i investigadora Núria Solsona, que ens explica com educar infants més lliures i més feliços.

8. Ruby Bridges, la primera nena negra dins del món dels blancs

Et presentem aquest recurs que ens ajuda a identificar, analitzar i rebutjar a l'aula les situacions d’injustícia i discriminació per raó de gènere, origen o creences i que reforça el valor de la igualtat.

9. L'escalfor d'un estel a la punteta dels dits

L'escalfor d'un estel a la punteta dels dits és un recurs educatiu en forma de conte en què s'explica la història de la Gemma, una enxaneta que, amb ambició, podrà vèncer l’obstacle que no la deixava tocar un estel amb la punteta dels dits: la por.

 

Aquestes són les notícies més vistes...