01-08-2017
9 recursos per parlar sobre el respecte cap a un mateix

Per aprendre a respectar els altres, és important saber respectar-se a un mateix. Us proposem 9 recursos que us ajudaran a tractar temes com l'autoestima, l'autoconeixement i l'empatia amb els vostres alumnes, els vostres fills i filles i potser, fins i tot, amb vosaltres mateixos.

 

1. El 10è aniversari de l'escola

Un recurs educatiu en forma de dilema moral que ens permet tractar el tema de la felicitat personal i la presa de decisions mitjançant una situació hipotètica. 

2. L'autoestima

Aquest recurs en forma d'article us ajudarà a conèixer algunes claus per millorar l'autoestima i com el nostre entorn la pot modular. Molt interessant!

3. L'àlbum

L'àlbum és una activitat que proposa la creació d'un àlbum de fotos personalitzat, i d'aquesta manera, en aquells moments en què ens sentim tristos o enyoradissos, recordar moments especials de les nostres vacances, dels nostres amics i amigues,...

4. La disfressa de la classe

Recurs educatiu en forma de dilema moral al voltant del valor de l’autoestima, en què s’ha d'escollir la disfressa de la classe i l'alumne es debat entre el que ell vol i el que volen els seus amics.

5. Autonomia i iniciatives

Article recomanat de Victòria Cardona, on reflexiona sobre la importància de respectar les iniciatives i l'autonomia dels més petits.

6. Colònia

L'olor és una de les coses més personals que hi ha, i amb aquest treball manual els nens i nenes aprendran a crear-se una colònia única i personalitzada.

7. El pòstit de la humilitat

Recurs educatiu que ens permet, tot jugant, reconèixer tant les virtuts com els aspectes que cal millorar d’un mateix. Només ens cal un pòstit i posar en pràctica la humilitat!

8. Educar en l'empatia

Recomanem aquest article on es parla sobre la importància del respecte cap als altres, i com la felicitat pròpia ha d'anar acompanyada de la felicitat dels altres.

9. Empremtes dactilars

Si hi ha alguna cosa més personal que la pròpia olor, són les empremtes dactilars! Una activitat divertida per passar una tarda en família. 

 

Aquestes són les notícies més vistes...