01-02-2018
9 recursos per practicar esport amb valors

Des dels seus inicis, Barçakids ha demostrat que l'esport i els valors han d'anar de la mà. Aquest febrer et presentem diverses activitats i recursos educatius que t'ajudaran a ensenyar al teu alumnat la importància dels valors a l'hora de practicar qualsevol esport. Segueix llegint per descobrir-los!

 

1. Les targetes dels valors

Comencem el llistat amb el recurs que no falta mai a la butxaca dels nostres educadors: les targetes dels valors. Amb aquestes targetes, que a més de la vermella i la groga, incorporen la verda, indiquem als nens i nenes quan estan jugant amb valors i quan no. Són imprescindibles en el Programa Escolar de Barçakids!

2. Els capitans de l'equip de futbol

Seguim amb un recurs educatiu en forma de dilema moral, els capitans de l'equip de futbol, un recurs que fa replantejar a l'alumnat la manera d'escollir entre les companyes i els companys a l'hora de formar un equip de futbol.

3. Tot encaixa

El curtmetratge Todo encaja, del consell superior d'esports, ens convida a reflexionar sobre el paper de la família a l'hora de fomentar els valors en l'esport. El vídeo té una durada de només 6:30 minuts, però ens fa rumiar durant molta més estona!

4. Una altra manera de guanyar

Una altra manera de guanyar és un recurs educatiu en forma de conte que ens permet parlar a l'aula sobre els valors de l'esforç i l'ambició, en el context d'un torneig de futbol. Aquest recurs educatiu pot ser llegit o escoltat.

5. Valors sobre rodes

L’Àlex és un jugador de l’equip d’hoquei prebenjamí d’Amposta i gràcies a aquest esport ha pogut aprendre el domini dels patins i l’estic, la destresa amb la pilota, i l’assoliment i l’aplicació de diferents valors. El vídeo Valors sobre rodes, fet pel mateix Àlex, et servirà per parlar sobre els valors que posem en pràctica quan juguem a un esport.

6. La humilitat de Messi

El recurs en forma d'àudio explica quatre pinzellades de la vida d’un dels millors futbolistes del món, Lionel Messi, i la humilitat amb la qual porta els seus grans èxits futbolístics. Imprescindible per parlar sobre el valor de la humilitat!

7. Carreres elèctriques

Aquesta activitat és ideal per combinar l'esport, la ciència i el valor de l'ambició! T'animem a desafiar al teu alumnat a una carrera elèctrica!

8. L'equip petit

Els membres de l'equip de Barçakids ens declarem fans de l'equip petit, per això recuperem aquest curtmetratge tan bonic i tan útil a l'hora de parlar sobre els valors de la humilitat, l'esforç, el treball en equip... un 10!

9. I had a dream

L'últim recurs que et presentem en aquest recull és el vídeo I had a dream, fet pel jove jugador de futbol Nabil, i que ens explica que el camí que cal seguir per ser cada cop millor jugador és el de l'esforç. 

Aquestes són les notícies més vistes...