24-08-2017
9 recursos per treballar el respecte a través de la cultura

Conèixer altres cultures és una bona manera d'aprendre a ser respectuós cap a les nombroses maneres que els humans tenim d'interpretar i viure el món. Si ens esforcem per entendre els costums i les creences de les altres persones, serem més tolerants, més oberts i tindrem l'oportunitat de viure noves experiències.

Des de Barçakids, us presentem alguns recursos educatius que us poden ajudar a educar en el valor del respecte mitjançant històries d'arreu del món.

 

1. República de Sud-àfrica, país de blancs i negres

Un recurs educatiu que us permetrà treballar amb el vostre alumnat el valor del respecte entre les persones, siguin com siguin i vinguin d’on vinguin, i conèixer la història recent de la República de Sud-àfrica.

2. Violinistes de Kalimpong

Ens desplacem als peus de l'Himàlaia per descobrir un documental ple de música i valors que ens permetrà conèixer la història de l'Escola Llar Gandhi.

3. La catifa

Un joc per convertir-vos en genis de la llàntia i volar amb la vostra catifa màgica pertot arreu!

4. Les petites accions

Aquest vídeo ens permet reflexionar sobre el valor dels petits gestos i, alhora, conèixer el dia a dia d'una ciutat tailandesa.

5. Ruby Bridges, la primera nena negra dins del món dels blancs

A través de l’escolta d’aquesta narració verídica podreu treballar amb el vostre alumnat valors com la igualtat entre les persones i el pluralisme. A més a més, coneixereu part de la història dels Estats Units dels anys 60.

6. Per què ens agrada el teu accent

Una petita xerrada de l'artista pakistanès i estatunidenc Safwat Saleem que ens ajuda a entendre perquè tots els accents (i totes les llengües!) són igual de bonics!

7. L'escola més especial de l'Índia

Un àudio que ens permetrà viatjar al poble d'Ahmedabad, a l'oest de l'Índia, per conèixer la història de Kiran Bir Sethi, una noia índia que va fundar The Riverside School, una escola amb un lema molt especial: Jo Puc!

8. Hummus

Amb aquesta activitat ens desplacem als països àrabs per aprendre a cuinar aquest plat tan deliciós a base de cigrons!

9. Guacamole Barçakids

I ja que ens ha entrat la gana amb aquest hummus tan bo, per què no intentem preparar un plat d'allò més mexicà? Aprenem a fer guacamole amb aquesta recepta!

 

Aquestes són les notícies més vistes...