01-06-2018
Com practicar els valors de Barçakids després de Barçakids

S'apropa l'estiu, ja fa unes setmanes que vau participar amb la teva escola en el Programa Escolar Barçakids i els valors apresos, sense voler, es van difuminant... De cap de les maneres! Hi ha moltes formes de seguir practicant els valors de Barçakids i te'n volem presentar algunes. Tan si ets gran com si ets petit, segur que trobes una proposta perfecte per tu!

 

1. PRACTICAR ESPORT..

L'esport és una de les millors maneres per aprendre a treballar en equip, a comprendre la importància d'esforçar-se i de superar-se, sempre amb humilitat i respecte cap als companys i companyes! Ja sigui en un equip de futbol, d'hoquei, o en una colla castellera, fer esport és perfecte per no oblidar-se mai dels valors de Barçakids!

2. ...AMB LES TARGETES DELS VALORS

Si l'esport en si ja ens ajuda a seguir recordant els valors, si ho fem amb les targetes de Barçakids, ens convertirem en uns autèntics experts! I és que a més de la vermella i la taronja habituals, les targetes de Barçakids inclouen la targeta verda, que l'àrbitre ha de treure cada cop que un jugador es comporta amb valors!

3. COMENÇAR UNA CADENA DE VALORS!

Una cadena de valors és molt similar a una cadena de favors, però en lloc de fer un favor a alguna persona, li hem de demostrar els nostres valors. I és que els valors de Barçakids, com el respecte, l'esforç o la humilitat, s'encomanen!

4. LLEGIR

La lectura ens permet descobrir com una altra persona entén i viu el món, què és allò que la motiva i l'impulsa cap endavant i, també, quins són els seus valors. A Barçakids tenim recursos en forma de conte ideals per descobrir els valors mitjançant la lectura de petites històries.

5. CREAR UN ÀLBUM...

Un àlbum de fotos pot ser la solució ideal per recordar, a través d'imatges, moments plens de valors que hàgim viscut amb els companys i companyes. A l'activitat Àlbum, t'expliquem com fer un àlbum tan bonic que voldràs endur-te'l arreu on vagis!

6. ...I OMPLIR-LO DE FOTOGRAFIES

Per omplir el teu àlbum, és clar, necessites fotografies! En el recurs educatiu La Fotografia, t'expliquem com pots aconseguir imatges plenes de valors! T'animes?

7. FER PETITES ACCIONS

Viure amb valors no significa la realització de grans gestes: les petites accions poden estar plenes de valors i significat! El vídeo Les petites accions t'ho explica.

8. COMPARTIR EL TEU COMPROMÍS

Compartir amb els altres de quina manera et compromets a actuar, d'ara endavant, amb valors, pot ajudar-te a fer-ho realitat. Escriu una carta, anota-ho en un paper, enregistra't en vídeo, el com és el de menys. Si ho fas de cor, segur que ho aconsegueixes!

9. QUI TÉ VALORS, GUANYA!

La frase que serveix de lema a Barçakids és senzilla però plena de força i significat. Imprimeix-te aquesta frase ben grossa i posa-la a la nevera, fes-te una samarreta o escriu-la a sota el calendari per no oblidar mai que QUI TÉ VALORS GUANYA!

Esperem que aquest recull et serveixi d'inspiració per viure una vida plena de valors! Fins aviat, Barçakids!

 

Aquestes són les notícies més vistes...