18-04-2017
Conversem amb... l'equip de Volei Assegut de CV Barcelona

Parlem amb Núria Parra, delegada de Volei Assegut de CV Barcelona – Barça, sobre com es juga a aquest esport i en quins valors es fonamenta.

Què és el volei assegut i com va sorgir la idea de formar-ne un equip? 

El volei assegut és un esport adaptat i inclusiu que bàsicament es juga amb les mateixes regles del voleibol però els jugadors seuen a terra. És un esport paralímpic des de 1980 pels homes i des de 2004 per les dones. La idea de formar-ne un equip va sorgir dins l’àmbit social del Club Voleibol Barcelona, un club de voleibol femení amateur amb 230 nenes, que es va plantejar l’any 2013 perquè no fomentar el nostre esport entre les dones amb una diversitat funcional sobrevinguda. 

Quantes persones formaven l’equip quan va començar, i quantes en sou ara? 

L’equip es va començar a formar fa 3 anys, i de les noies que es van apuntar inicialment van quedar-ne dues. Avui som un equip de sis jugadors: 3 noies i 3 nois.

Tothom pot jugar a volei assegut? 

Essent un esport inclusiu, el poden practicar tant persones sense discapacitat com amb diversitat funcional sobrevinguda. L’únic requisit és tenir control del tronc, de la part superior del cos, per impulsar-se o arribar a una pilota. 

Des de l’equip de volei assegut, a vegades visiteu a centres escolars per mostrar-los qui sou i què feu. Quins valors intenteu transmetre quan hi aneu? 

El principal valor que volem transmetre és que totes les persones poden practicar esport i que l’esport et manté en forma i enriqueix. També intentem transmetre la dificultat d’aquest joc i per tant que se n’adonin de l’esforç que implica moure’s i arribar a tocar la pilota. 

Quina és la pregunta que més us fan o el que creieu que crida més l’atenció als nens i nenes? 

Els crida l’atenció la dificultat que suposa jugar en unes condicions que no són les habituals per a ells. La pregunta que més fan és sempre en l'àmbit personal: què els ha passat als jugadors. Per això la sessió comença sempre amb una presentació que fa cada jugador.

Barçakids és un programa educatiu que promou l’educació en valors, posant a l’abast de la comunitat educativa (Docents, Nens i Nenes, i Família) una sèrie de recursos educatius basats en l’esport i els valors... Quins valors es treballen més durant les sessions d’entrenament? 

Els valors més treballats són: el treball en equip, esforçar-se per millorar i aprendre per avançar. 

A l’hora d’entrenar, feu servir algun recurs digital que pugui ser útil a docents, pares i mares, o nens i nenes? 

A vegades els jugadors visionen partits o jugades que l’entrenadora els indica prèviament, uns dies abans de l’entrenament.  

Un dels valors que promovem des de Barçakids és el de l’ambició, com esperit de superació. Com a equip, teniu projectes de futur que ens vulguis comentar?

 I tant! A més a més d’anar a escoles, també intentem fer partits contra equips de voleibol, perquè creïn la seva secció de volei adaptat i així algun dia, arribar a crear una lliga catalana.

 

 

A continuació, podeu veure a Marc Vinaixa, jugador de l'equip de volei assegut, explicant-nos quin és el seu valor més important.

 

Aquestes són les notícies més vistes...