26-03-2018
Fins aviat, El Vendrell!

El Programa Escolar Barçakids s'ha acomiadat de El Vendrell després de dues setmanes plenes de valors. Al llarg dels últims dies, exactament 333 nens i nenes de la capital del Baix Penedès han descobert el valor de la HUMILITAT, l'ESFORÇ, el TREBALL EN EQUIP, l'AMBICIÓ i el RESPECTE.  El Programa Escolar Barçakids s'ha sumat, una setmana més, al projecte #Invulnerables.

Els esports que més han escollit les escoles per practicar els valors de Barçakids han estat el futbol i l'atletisme. Després d'unes jornades d'allò més intenses, ja podem dir que els nens i nenes de l'Escola Marta Mata, L'Escola Pau Casals i l'Escola Àngel Guimerà són especialistes en valors! Si vols descobrir com ha estat la jornada de cada una d'aquestes escoles, només has de clicar damunt del nom!

Aquests dies han passat moltes coses! Per exemple, els nens i nenes de l'Escola Marta Mata ens van arrencar un somriure en definir el valor "estimar" com "fer-se petons i abraçades" i "dir-se coses boniques i fer regalets"; i l'alumnat de l'Escola Pau Casals va emocionar-nos en celebrar els gols de l'equip rival i saludar-se amb respecte abans i després de cada partit. Però la sorpresa de la setmana, sens dubte ens la va donar l'Iker de l'Escola Àngel Guimerà, que s'havia canviat d'escola feia poc i ja era la segona vegada que, en un mateix any, participava a Barçakids: amb la seva escola anterior de Barcelona i amb la nova!

 

 

ELS NOMS DE LES ESCOLES

No t'has preguntat mai d'on venen els noms de les escoles? A Barçakids ens agrada investigar sobre els seus orígens i d'aquesta manera conèixer persones amb històries d'allò més interessants! Aquesta setmana ens han visitat escoles amb noms de dues personalitats il·lustres vinculades a El Vendrell: Pau Casals i Àngel Guimerà, i d'una gran pedagoga nascuda a Barcelona: Marta Mata. T'expliquem qui són!

Escola Pau Casals: Pau Casals va ser un violoncel·lista, pedagog i compositor que va néixer a El Vendrell el 1876. Al llarg de la seva vida, va viatjar per tot el món amb el seu violoncel, i la interpretació que va fer del Cant dels Ocells és un símbol de la pau arreu del món.

Escola Àngel Guimerà: Àngel Guimerà va néixer el 1845 a Tenerife, però era fill de pare vendrellenc. Va ser un gran dramaturg i escriptor de la Renaixença, i és l'autor de la famosa obra Terra Baixa, que ha inspirat pel·lícules, òperes i fins i tot un ballet!

Escola Marta Mata: Marta Mata va ser una pedagoga que va néixer a Barcelona el 1926, filla de la també pedagoga Àngels Garriga. Durant tota la seva vida, va defensar el dret a l'educació i l'educació pública com a peça mestra de la millora de la societat. 

 

BARÇAKIDS EN LÍNIA

A més a més del Programa Escolar, Barçakids també compta amb una pàgina web on pots trobar recursos pedagògics, activitats familiars i treballs manuals per educar en valors, així com un perfil de Facebook i un de Twitter on et mantenim al dia de tot allò que passa a Barçakids.

No hi pots faltar! Fins aviat, Barçakids!

Aquestes són les notícies més vistes...