20-06-2017
Conversem amb... Sor Lucía Caram

Sor Lucía Caram és impulsora de diversos projectes de caràcter solidari, entre ells el projecte #Invulnerables, que treballa per la igualtat d'oportunitats de les famílies i de tots els nens i nenes que es troben en situació de pobresa o risc d'exclusió social en diverses localitats del territori català. Conversem amb ella per saber quins són els valors que ens fan #Invulnerables.

 

Existeix una poció que ens pugui fer #Invulnerables?

Sí... el compromís, perquè és una força que no ens deixa tranquils i ens fa fer tot el possible perquè tots siguem feliços i tinguem el que necessitem per viure. I quan dic tots, dic TOTS. També aquelles persones que diem que són “vulnerables” perquè viuen en la pobresa. Si ens comprometem, farem que altres facin el mateix, ajudin, donin un cop de mà, i aconseguirem plegats que TOTS puguem jugar de titulars en el partit de la vida...I el món serà més bonic!

I com descriuria el cor d’un nen #Invulnerable?

El cor dels nens és net, clar, transparent. I si a més té el que necessita per viure: afecte, salut, possibilitat de jugar, de fer esport, etc, el seu cor és feliç. L’important és que els nens siguin “nens”, que la seva infantesa sigui “invulnerable” i que res ni ningú impedeixi que somriguin, cantin, juguin...

Barçakids educa en valors a través de l’esport a nens i nenes de 6 a 12 anys. Amb ells treballem els 5 valors del nostre programa: esforç, ambició, treball en equip, humilitat i respecte. Quin d’aquests valors creu que ens ajuda més a ser #Invulnerables?

Jo crec que tots són importants, però la humilitat és la base de tots. Quan som humils, respectem els altres, ens volem superar, millorar, sabem que sols no farem res i que necessitem els altres, volem donar el millor de nosaltres perquè tots puguin jugar. Jo crec que el millor jugador del món, Leo Messi, és gran perquè és humil. Ell aporta el que sap, deixa jugar i fer gols als seus companys... És un crac... i és humil!

Relacionat amb la seva tasca, un dels valors que treballem des de Barçakids és el de l’ambició, com esperit de superació. Ha arribat a la seva meta? Té altres projectes de futur que ens vulgui fer conèixer?

No, no hi he arribat. Mentre hi hagi nens que no puguin ser nens, que no visquin amb dignitat... no hauré aconseguit el meu objectiu. Per això l’ambició ajuda i no ens deixa quedar quiets... Sempre podem sumar esforços, complicitats, amics, per aconseguir el que volem. I jo vull un món on tots els nens i totes les famílies puguin gaudir de la vida i celebrar-la. Vull que hi hagi festa, i que tots en puguem gaudir.

Quin és el valor que considera més important?

Com ja he dit, la humilitat. Avui es ven molt la imatge de ser forts. Sembla que ser humils és ser ximples... I no, els humils són els més espavilats, els que arriben més lluny. Perquè fan amics, tots volen estar amb ells, són capaços de fer equips... La humilitat és el valor, la virtut i la força que ens ajuda a viure en la veritat i que ens mou a ser millors cada dia, a ambicionar tots els valors.

 

 

 

 

T'ha agradat l'entrevista? Al nostre Canal de Youtube en trobaràs moltes més!!!

 

Aquestes són les notícies més vistes...