05-03-2018
Tortosa, un any més amb Barçakids!

Durant la primera setmana a la capital del Baix Ebre, 200 infants han participat en el Programa Escolar Barçakids. Nens i nenes d'entre 6 i 12 anys de l'Escola El Temple, l'Escola Remolins, l'Escola La Mercè i l'Escola Sagrada Família han descobert i experimentat els cinc valors de Barçakids, sumant-nos una setmana més al projecte #Invulnerables.

La setmana ha estat plena de moments emocionants i tendres, com quan una noia de 4t de l'Escola El Temple va aprofitar l'estona lliure de l'hora de dinar per anotar en el seu diari tot allò que havia après durant la jornada; o com quan una nena de l'Escola Remolins va definir els valors com a abstractes i va afegir que hem de multiplicar els bons i eliminar els dolents; o com quan un grup de joves de 2n de l'Escola La Mercè va adonar-se que una companya s'estava esforçant molt per fer una activitat que no li sortia i van apropar-se a ella per ajudar-la; o com quan una portera del grup de 4t de l'Escola Sagrada Família va animar un atacant de l'equip contrari, que havia xutat al pal de la porteria que ella defensava, tot dient-li que al proper intent seria gol! No sabríem amb quin moment quedar-nos!

Recordeu que si voleu veure tots els detalls i imatges de les jornades amb les escoles, només heu de clicar sobre el seu nom!

  

WIKIVALORS

Els valors que ensenyem a Barçakids i la nostra web són cinc: el valor del RESPECTE, de la HUMILITAT, de l'ESFORÇ, de l'AMBICIÓ i del TREBALL EN EQUIP. Això no vol dir, però, que no n'hi hagi molts més i per això ens encanta demanar als nens i nenes que participen en el Programa Escolar que escullin el valor que més els agrada i el defineixin amb les seves paraules: d'aquí neix la wikivalors, que actualment té més de 800 definicions!! A continuació us mostrem algunes de les definicions més recents:

  • Esforç: Intentar-ho quan ho necessitem i no rendir-nos. Atrevir-nos a fer alguna cosa, per exemple quan no ens surt una divisió. Si no ens surt una cosa donar tot el que tenim per aconseguir-ho.
  • Seguretat: Estar amb gent que ens protegeixi i estar confiat del que diem, per exemple quan ens casem. Quan ens decidim entre dues coses.
  • Alegria: És un valor i emoció que passa quan aconsegueixes allò que vols. Quan ets feliç, et sorprenen, et fan un regal, o retrobar-te amb alguna persona que estimes.
  • Amistat: Tractar bé als companys, ajudant-los i recolzant-los en moments difícils o quan volen aconseguir una cosa i donar-los abraçades i petons. Els hem d'escoltar i saber-los respectar i compartir. Viure moments divertits i especials JUNTS.

 

 

I AQUESTA SETMANA...

Aquesta setmana seguirem a Tortosa, on continuarem ensenyant els valors de Barçakids i aprenent i emocionant-nos amb els nens i nenes participants en el Programa Escolar.

També estarem presents a les xarxes socials de Facebook i Twitter, des d'on us descobrim tots els detalls de les jornades escolars a Barçakids, i compartirem amb vosaltres els recursos educatius més destacats de la nostra web: recordeu que el tema d'aquest mes gira al voltant dels valors i la igualtat!

Fins aviat, Barçakids!

 

Aquestes són les notícies més vistes...