20-03-2017
Última setmana d'hivern a Barçakids

L'hivern s'ha acabat, però els últims dies d'aquesta estació han estat plens de llum i sol, per això els nens i nenes que aquesta setmana han participat a Barçakids han pogut gaudir d'unes jornades plenes d'esports, jocs i valors! Les escoles que ens han visitat són l'Escola GEM, l'Escola Maria Mercè Marçal, l'Escola Cirera, l'Escola Vista Alegre i l'Escola J.M. Peramàs de Mataró, i l'Escola Oms i de Prat, l'Escola Vedruna Manresa, l'Escola l'Ave Maria i l'Escola Valldaura de Manresa, un total de gairebé 500 nens i nenes!!

Els esports més practicats han estat el futbol i el rugbi, i els valors més treballats han estat el del respecte i el de la humilitat. Esperem que els nens i nenes segueixin practicant aquests valors a l'escola, a casa i a tot arreu!

 

 

ELS NOMS DE LES ESCOLES

Algunes de les escoles que han passat aquestes darreres setmanes per Barçakids portaven noms de persona, i hem volgut esbrinar qui eren... Teniu curiositat per conèixer alguna d'aquestes personalitats? Us en presentem unes quantes:

Carme Guasch i Darné (Figueres, 1928 - Badalona, 1998) va ser una poetessa i escriptora catalana. Filla d'una modista de barrets de senyora i d'un mestre i empresari, va començar a dedicar-se a l'ensenyament poc després de llicenciar-se en Filologia i Lletres, vocació que va mantenir durant tota  vida. Va compaginar l'ofici de mestra amb la poesia, i dins d'aquest àmbit va guanyar diversos premis, entre ells el Premi Ciutat d'Olot de poesia o el Premi Victor Català de narració.

Josep Pallach i Carolà (Figueres, 1920 - l'Hospitalet de Llobregat, 1977) va ser un mestre, pedagog i polític català. De jove va ser membre del Partit Obrer d'Unificació Marxista (POUM) i per aquest motiu es va haver d'exiliar a França després de la guerra civil. Un cop va tornar de l'exili, va doctorar-se en Ciències de l'Educació i va ser professor d'Història de l'Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona, alhora que contribuí a la creació del Departament de Ciències de l'Educació.

Maria Mercè Marçal i Serra (Ivars d'Urgell, 1952 - Barcelona,1998) va ser una poeta, catedràtica d'institut de català, narradora, editora i traductora catalana, així com una activista política, cultural i feminista. Va guanyar el premi Carles Riba de poesia i la Flor Natural dels Jocs Florals de Barcelona, entre molts d'altres.

 

 

 

MÉS BARÇAKIDS

Si voleu estar al corrent de tot el que passa a Barçakids, seguiu-nos a les xarxes socials de Facebook i Twitter. I per veure les fotografies de tots els nens i nenes que han passat per Barçakids, visita la nostra secció d'àlbums de fotos!

 

Aquestes són les notícies més vistes...