El twitter com a eina educativa

Twitter és una de les eines 2.0 més conegudes, un servei de microblogging utilitzat sobretot per compartir amb el món allò que ens interessa i ens estimula, d'una manera breu i concisa. L'aparició en els darrers anys de twitter i altres serveis similars, en què l'abundància i la fugacitat són a vegades aclaparadores, posen a prova la nostra capacitat de gestionar i interpretar l'allau d'informació que ens arriba. Per què no transformar, doncs, twitter en una eina educativa que ajudi a desenvolupar en els nostres alumnes aquesta competència informacional?

Des de Barçakids, us mostrem algunes propostes per transformar el twitter en una eina per treballar els valors a l'aula.

 

RECOMANACIÓ BARÇAKIDS:

Aprendre a escriure idees en 140 caràcters pot ajudar als nostres alumnes a sintetitzar i extreure els conceptes clau d'aquella idea o coneixement que volen expressar, però més enllà d'aquest fet, podem utilitzar el twitter de moltes altres maneres.

La creació o el seguiment d'un # relacionat amb el valor que estem treballant, ens permetrà desenvolupar el concepte més enllà de l'aula i de manera més diversa, a través d'imatges curioses, frases destacades o altres idees que puguem trobar navegant per la xarxa. De la mateixa manera, els alumnes també podran utilitzar aquest # per buscar i compartir amb la resta del grup tot allò relacionat amb aquest valor. I no només els alumnes de l'aula, sinó també els de tota l'escola i, perquè no, de tot el món!

Utilitzant la tècnica del role-play, podem demanar als nostres alumnes que creïn un compte de twitter fals on adoptin la personalitat d'un personatge històric conegut i s'expressin a través de twitter com si fossin aquesa persona, per tal d'aprofundir en el seu coneixement. Una altra proposta és que adoptin la personalitat d'un company o companya de classe i així crear actituds empàtiques i de tolerància entre ells. Això sí, sempre des del RESPECTE!

 

Tens més idees i propostes i ens les vols fer arribar? Comparteix-les al twitter amb el #Barçakids!

 

Barçakids_twitter_einesdigitals

Aquests són els recursos més vistos...