Fes el teu screencast

Sabeu com es grava la pantalla de l'ordinador per preparar una Flipped Classroom? A Barçakids us ho expliquem.

La metodologia Flipped Classroom (o Aula Inversa) consisteix a fer que l'alumnat es prepari a casa la part teòrica del que durant els dies següents es treballarà a l'aula, de tal manera que les hores de classe es puguin invertir a resoldre dubtes i en posar en pràctica la teoria.

Els docents que posen en pràctica aquest mètode poden demanar als alumnes que es llegeixin la lliçó a casa o en busquin informació, però el que és més habitual i recomanat és que els alumnes mirin un vídeo explicatiu del tema tractat, gravat pel seu professor o per un altre docent. D'aquesta manera, els alumnes poden mirar el vídeo al ritme que ells necessitin i les vegades que faci falta, i així assimilar millor la lliçó.

Per fer el vostre vídeo, podeu utilitzar la tècnica de screencast, que consisteix a gravar allò que fem a la pantalla del nostre mòbil, tauleta o ordinador.

En la majoria dels casos, gravarem la nostra veu mentre dibuixem sobre la pantalla o comentem el contingut d’algun document, per tal que els nostres alumnes puguin consultar la informació que els volem traspassar a l’ordinador de casa seva. D’aquesta forma, podem explicar-los el mètode de resolució d’un problema, comentar una notícia rellevant d’un mitjà digital o el funcionament d’un programa que vulguem utilitzar a classe.

 

RECOMANACIÓ BARÇAKIDS:

Com treballar-ho?

Des de Barçakids us proposem gravar el vostre primer screencast sobre la propera lliçó que vulgueu tractar a classe i demanar als alumnes que la mirin abans de venir a classe. Un cop a l’aula, podreu ocupar tota la lliçó fent exercicis al voltant del tema sense haver de repetir la part teòrica i només haureu de repassar aquelles qüestions que no hagin quedat clares.

Fins i tot podeu fer l’exercici invers i demanar als vostres alumnes que gravin la resolució d’un problema plantejat o facin la presentació sobre algun tema interessant utilitzant aquesta tècnica.

Eines a emprar:

Hi ha diverses aplicacions per gravar allò que passa a la pantalla del vostre ordinador, com Collaaj, Camtasia o Apowersoft, o a la del vostre mòbil, com Rec o Screenflow. Us recomanem que les proveu totes i us quedeu amb la que us sentiu més còmodes! 

Barçakids_screencast_einesdigitals1

Aquests són els recursos més vistos...