La identitat digital del teu centre escolar

Tenir una identitat digital, avui en dia, és inevitable. No tenir pàgina web o no participar en les xarxes socials no significa no tenir identitat digital, ja que qualsevol persona que parli de nosaltres, sigui per bé o per mal, ens estarà ajudant a crear-la. No és millor, doncs, agafar les regnes de la nostra identitat a la xarxa?

Cada cop més centres educatius creen un bloc, un perfil de Facebook o un compte de Twitter, per informar els pares i mares de tot allò que passa a l'escola. Hem pensat, però, quina és la imatge digital que volem mostrar?

La docent Carmen Gonzalez, en el seu article 'Identidad Digital de un centro educativo', ens dóna uns quants consells per crear una bona imatge digital del nostre centre escolar.

  • Primer de tot, hem d’escollir on volem que aparegui la informació del nostre centre educatiu. Una pàgina web, un blog, una xarxa social... segons què volem comunicar, com ho volem fer, i amb quina freqüència, ens haurem de decantar per un o més d’aquests espais. 
  • Abans de posar-nos-hi, és recomanable observar durant un cert període de temps com funcionen aquests espais, i com els utilitzen altres centres escolars, per tal de descobrir quins s’adapta millor a allò que nosaltres volem fer, o com a exemple si encara no ho tenim molt clar.
  • Seguidament haurem de decidir quin tipus de contingut volem publicar i compartir, ja que aquests són els que ens definiran. També hem de decidir qui serà la persona encarregada de dur-ho a terme, i amb quina freqüència caldrà actualitzar la informació.
  • Aquesta persona, o persones, hauran de cuidar la nostra imatge des d’un punt de vista estètic, respectant la imatge corporativa. Es transformaran en la veu del centre educatiu a la xarxa, però també les orelles: cal estar atents a allò que diguin de nosaltres; com saber, si no, si estan rebent allò que els hi volem fer arribar?
  • Finalment, és molt útil i important aconseguir crear una comunitat al nostre voltant. Per fer-ho, no ens hem de centrar a parlar només del que fem a la nostra escola, sinó també en compartir allò creat per terceres persones i que poden ajudar a definir-nos. Important! Recordeu sempre que cal compartir amb responsabilitat i adequadament, citant les fonts i respectant els drets dels autors.

 

Tens algun consell que vulguis compartir amb nosaltres? Tenim un compte de Facebook i un Twitter a punt per escoltar-te :) 

 

Barçakids_identitatdigital_einesdigitals

Aquests són els recursos més vistos...