01-05-2018
9 recursos educatius sobre valors i inclusió

L'educació inclusiva significa oferir a tots els nens i nenes l'oportunitat de ser part de la classe i d'aprendre dels, i amb, els seus companys, sense distinció pel que fa a la capacitat, nacionalitat o qualsevol altra diferència. Des de Barçakids, et proposem un recull de recursos educatius que t'ajudaran a treballar els valors a través de la inclusió.

 

1. Els capitans de l'equip de futbol

És l'hora del pati i cal escollir entre els companys de classe per fer dos equips de futbol. Aquest recurs ens parla sobre el valor del pluralisme mitjançant un dilema moral que l'alumnat haurà de resoldre.

2. El guia

T’has posat mai a la pell d’una persona que no hi veu gens? L’empatia és un valor molt important, posa-la en pràctica amb aquest joc!

3. República de Sud-àfrica, país de blancs i negres

El podcast que et presenta aquest recurs educatiu, ens parla sobre la història recent de la República de Sud-àfrica i ens permet treballar el valor del respecte entre les persones, siguin com siguin i vinguin d’on vinguin.

4. Soufian, el nen que volia volar

Soufian, el nen que volia volar, és un reportatge sobre l'autosuperació i l'assoliment de somnis que ens explica la història de Soufian, un nen d'11 anys que, malgrat no tenir cames, juga a bàsquet, fa natació, va a l'escola, i no es rendeix mai.

5. Un punt d'humilitat

Un punt d'humilitat és una dinàmica per posar en pràctica el valor de la humilitat, tot descobrint i explicant les virtuts i fortaleses de cadascú, i el valor de la generositat, com a antídots de l’arrogància i l’ansietat competitiva.

6. Aprendices visuales

Aprendices visuales és una organització sense ànim de lucre que té com a missió que nens i nenes amb autisme puguin tenir a l'abast les eines que els permetin el màxim desenvolupament del seu potencial. Coneixes els seus contes amb pictogrames?

7. Som iguals, som diferents!

En aquest recurs en forma de taller, compararem les diferències entre l'alumnat de l'aula i elaborarem un mapa artístic per expressar-les. 

8. The present

Aquest curt ens mostra l'inici d'una relació d'amistat en circumstàncies especials. Ideal per reflexionar sobre el valor de l'amistat i la seva importància. Perquè tothom vol i necessita amics :)

9. Ruby Bridges, la primera nena negra dins del món dels blancs

Aquest podcast ens explica la història verídica d’una nena afroamericana que, després de molts esforços dels seus pares, va aconseguir anar a una escola que fins aleshores només era per a blancs.

 

Aquestes són les notícies més vistes...