L'autoestima

FAROS Sant Joan de Déu és la plataforma digital de promoció de la salut i el benestar infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, i en un dels seus articles ens expliquen que l'autoestima és com ens percebem i com ens sentim amb nosaltres mateixos i també com es forma aquest concepte i què podeu fer per potenciar-lo en els vostres fills i filles.

 

Algunes de les formes que ens proposen per potenciar la seva autoestima són les següents:

-Reconèixer les seves qualitats, ajudant-lo a millorar allò que no se li dóna tan bé.

-Percebre la seva capacitat de millorar i superar-se, i així ensenyar-li a percebre's a si mateix com una persona capaç de millorar i superar-se. 

-No assenyalar-li els defectes com una cosa pròpia del seu ésser, sinó fer-li entendre que està aprenent a viure i seria un fet estrany si ho sabés tot.

-Acceptar el teu fill o filla amb les seves qualitats i els seus defectes, ja que si no els acceptes, ells tampoc s'acceptaran. És impossible ser perfecte! 

-Expressar el teu afecte cap a ells, sigui verbalment o mitjançant el llenguatge no verbal (mirades, carícies, abraçades, etc.). Si perceben el teu amor, ells també aprendran a estimar-se i a estimar els altres.

-Confiar en els teus fills, això farà que ells aprenguin a confiar en ells mateixos.

Recursos per a famílies. Educació en valors. Barçakids.

Aquests són els recursos més vistos...