Viatjar amb criatures

Viatjar és una de les millors maneres de descobrir, entendre i respectar altres cultures, i tot i que a vegades anar de viatge amb els nostres fills i filles se'ns pot fer una mica costa amunt, les següents raons que us convenceran que fer-ho és beneficiós.

Segons l'article "Viatjar amb nens" publicat a la plataforma Faros, és beneficiós perquè:

  • Viatjar aporta als nens grans beneficis per a desenvolupar-se social i emocionalment  i els genera una nova actitud davant la vida i vers els altres.
  • A través del viatge, els nens gaudeixen de bons moments en família, desenvolupen un pensament més racional, reflexiu i crític i a més adquireixen nous valors i habilitats de tipus emocionals i socials, entre d'altres.
  • Marxar a un altre indret amb nens, que no cal que sigui allunyat, ha de servir com a espai de formació i aprenentatge, claus per al desenvolupament i maduració personal dels petits.
  • Viatjar també serveix per augmentar la seva capacitat d'observació i això els incentivarà a adoptar un paper més crític i reflexiu davant la vida. A més a més, conèixer noves cultures, noves maneres de fer els potenciarà el sentit aventurer i explorador, és a dir, la curiositat.
  • Viatjar també els ajudarà a aprendre a ser més respectuosos i tolerants, amb els altres i amb el medi ambient.
  • Les diferents situacions que vagin apareixent durant el viatge, siguin reconfortants o problemàtiques, fomentarà la capacitat d’adaptació, la flexibilitat i la paciència dels nens. I també, i no menys important, permetran experimentar la presa de decisions per trobar solucions als obstacles que vagin apareixent.
  • Una de les necessitats més importants per a un nen és la de sentir que pertany a un grup, i viatjar és una bona manera de reforçar les relacions més estables i significatives per al seu desenvolupament.

 Llegiu aquí l'article sencer: http://faros.hsjdbcn.org/ca/articulo/beneficis-viatjar-nens

recursfamilies_viatjarnens_respecte

Aquests són els recursos més vistos...