Vols sorprendre la teva família amb una coca de vidre feta per tu?
Si t’agrada enfarinar-te i fer dolços deliciosos, aquesta és la teva!
La coca (del català coca, també cóc en algunes zones occidentals o fogassa en el Rosselló) és potser el menjar català més universal, i a més de ser molt habitual a cases i pastisseries, és també una forma de preparar plats amb molta tradició en tot el Mediterrani.
Els nombrosos tipus de coques poden distingir-se d'acord a la següent classificació:
Dolç o salada, segons els ingredients i condiments. La coca sense cap afegit, com la coca de blat de moro, rep el nom de nua.
Tapada o oberta, la coca tapada és una coca farcida, i la coca oberta oberta o plana és la típica coca que porta el farciment damunt, tant dolç com a salat. La majoria de les receptes són d'aquest tipus.
La seva mesura varia segons la recepta i la comarca, trobant-se coques des dels 5 cm fins a 1 m!
Moltes varietats i tipus però totes molts fàcils de fer i és boníssimes!