Màscares de guix

Sabies que l'ús de les màscares es remunta als egipcis, grecs i romans, on s'utilitzaven per cerimònies o festes? Durant l'edat mitjana, hi va haver molta afició a les disfresses i màscares. En els torneigs, certs cavallers que no volien ser coneguts combatien amb màscara. L'ús més gtan de la màscara, però, era a Itàlia, i sobretot a Venècia durant el Carnestoltes.

Entre els grecs i romans, les màscares eren una espècie de casc que cobria totalment el cap i, a més de les faccions de la cara, tenia cabells, orelles i barba, i van ser els grecs els primers a usar-les en els seus teatres per tal que els actors poguessin assemblar-se físicament al personatge que representaven.

Les primeres màscares es van fer d'escorça d'arbre, després van ser de cuir folrat de tela i, finalment, les feien d'ivori o de fusta per tal que tinguessin més consistència. 

Barçakids t'explica com construir unes màscares de guix úniques, personalitzades i idèntiques a la teva cara! Això sí, no has de tenir escrúpols ni per embrutar-te ni per treballar en equip!

Activitats per a nens. Educació en valors. Barçakids.

Aquests són els recursos més vistos...