Presentació

L’ambició és un valor que pot tenir un caràcter positiu o negatiu en el seu ús, segons la voluntat de la persona. Per tant, podríem dir que aquest valor varia de sentit depenent del context on es posa en pràctica i de l’objectiu que el motiva.

L’ambició ben conduïda pot ser el motor que porti la persona a no quedar-se passiva a l’hora d’aconseguir els seus propòsits. Per tant, una definició neutra seria: el desig per aconseguir un fi. I encara més, una definició positiva identifica l’ambició com una actitud beneficiosa quan promou l’acció, i més encara si aquesta ambició s’encamina a un fi que aporta un creixement personal i social.

Ambició = acció

L’ambició és una de les característiques dels emprenedors, és a dir, de les persones que identifiquen una oportunitat i que organitzen els recursos necessaris per posar-la en marxa. Per tant, són persones amb aspiracions i desigs de superar-se i millorar (allà on els altres veuen obstacles, ells hi veuen una oportunitat). L’emprenedoria, a més a més, els fa ser persones amb un gran coratge, ja que sense saber allò que els depara, exploren la novetat i innoven per aconseguir l’objectiu proposat. Innovar és canviar.

L’èxit de la persona ambiciosa recau, en bona part, en l’autoconeixement, ja que és important conèixer com és un, és a dir, quines són les fortaleses i aspectes positius, i quines són les debilitats, sent realista, per treure millor partit de cadascun i cadascuna de nosaltres.

Recursos educatius per treballar l'ambició a l'aula

Barçakids posa a la vostra disposició recursos educatius gratuits per treballar l'Ambició a l'aula. Al nostre cercador els podreu filtrar i descarregar cercant per temps de durada de l’activitat, nivell curricular i tipus d’activitat (dilemes morals, esports i jocs, vídeos, àudios, recursos literaris i manualitats).

No deixeu de consultar les aquestes activitats on line amb les que també podreu treballar els valors relacionats amb tots els cicles de primària.

 

Valors, capacitats i idees associades

  • esperit de superació
  • excel·lència
  • paciència
  • compromís
  • assumpció de risc

 

Barçakids educació en valors a casa i a l'escola. Fundació FC Barcelona
Barçakids educació en valors. Fundació FC Barcelona
Barçakids educa en valors a través de l'esport. Fundació FC Barcelona