Per a qui fem el Programa Escolar?

El Programa Escolar Itinerant Barçakids és un programa dirigit a escoles de primària de Catalunya, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. 

El Programa Escolar és una de les línies d'actuació del projecte Barçakids de la Fundació FC Barcelona. Projecte que té com a objectiu fomentar i promoure en els infants l'anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis per ajudar-los a créixer a nivell personal i col·lectiu. 

Com és una jornada del Programa Escolar Barçakids?

El nostre Programa Escolar es desenvolupa setmanalment a l’espai Barçakids que itinera per diferents ciutats del territori català. La participació al nostre programa és gratuïta, el desplaçament fins els espais corre a càrrec del centre. 

Els alumnes realitzen, durant una jornada i de la mà dels educadors Barçakids, un complet programa d'activitats lúdiques, educatives i esportives centrat en quatre fases o àmbits:

  • Entra - Comencem coneixent què són els valors
  • Actua - Posem en pràctica mitjançant el joc
  • Juga -  Seguim, ara amb la pràctica de l'esport
  • Connecta't- Tanquem la jornada reflexionant sobre els valors

Estructura i fonaments pedagògics del Programa Escolar

L’estructura del programa es basa en 5 unitats didàctiques que permeten treballar els 5 valors de Barçakids: esforç, respecte, treball en equip, humilitat i ambició (esperit de superació), de manera que els docents els puguin escollir per treballar durant la jornada, segons les necessitats de cada grup escolar.  A les planes informatives de cada valor trobareu informació detallada i les guies didàctiques corresponents a cada cicle educatiu i valor.

Recursos educatius per treballar els valors a l'aula

Barçakids posa a la vostra disposició recursos educatius gratuits per treballar a l'aula. Al nostre cercador els podreu filtrar i descarregar cercant per temps de durada de l’activitat, nivell curricular i tipus d’activitat (dilemes morals, esports i jocs, vídeos, àudios, recursos literaris i manualitats).

L'equip Barçakids

El projecte Barçakids està avalat pel Consell Científic Pedagògic, òrgan assessor de naturalesa consultiva. L'integren 8 persones de reconegut prestigi professional, sobretot en l'àmbit de l'educació en valors.

En aquesta edició el Programa Escolar celebra la seva 5a edició (Curs 2016-17).

 

Barçakids educació en valors a casa i a l'escola. Fundació FC Barcelona
Barçakids educació en valors. Fundació FC Barcelona
Barçakids educa en valors a través de l'esport. Fundació FC Barcelona