Per a qui fem el Programa Escolar?

El Programa Escolar Itinerant Barçakids és un programa dirigit a escoles de primària de Catalunya, que pretén fomentar i consolidar el sistema de valors dels infants a través dels principis pedagògics de l'esport i del joc i de la participació activa i inclusiva. 

El Programa Escolar és una de les línies d'actuació del projecte Barçakids de la Fundació FC Barcelona. Projecte que té com a objectiu fomentar i promoure en els infants l'anàlisi i el coneixement d’hàbits i actituds que generin canvis per ajudar-los a créixer en l'àmbit personal i col·lectiu. 

Al curs 2017-18 el nostre Programa Escolar celebra la seva 6a i darrera edició.

Com és una jornada del Programa Escolar Barçakids?

El nostre Programa Escolar es desenvolupa setmanalment a l’espai Barçakids que itinera per diferents ciutats del territori català. La participació en el nostre programa és gratuïta, el desplaçament fins als espais és a càrrec del centre. 

Els alumnes realitzen, durant una jornada i de la mà dels educadors Barçakids, un complet programa d'activitats lúdiques, educatives i esportives centrat en quatre fases o àmbits:

  • Entra - Comencem coneixent què són els valors
  • Actua - Posem en pràctica mitjançant el joc
  • Juga -  Seguim, ara amb la pràctica de l'esport
  • Connecta't- Tanquem la jornada reflexionant sobre els valors

Estructura i fonaments pedagògics del Programa Escolar

Enguany l’estructura del programa s'ha actualitzat i ara es basa en 1 unitat didàctica que permet treballar el RESPECTE. Una nova manera de treballar els valors, on el RESPECTE és protagonista.  A la part inferior d'aquesta pàgina trobareu a informació ampliada i accés a les guies didàctiques específiques per cicle educatiu de primària (CI, CM i CS).

Recursos educatius per treballar els valors a l'aula

Barçakids posa a la vostra disposició recursos educatius gratuïts per treballar a l'aula. Al nostre cercador els podreu filtrar i descarregar cercant per temps de durada de l’activitat, nivell curricular i tipus d’activitat (dilemes morals, esports i jocs, vídeos, àudios, recursos literaris i manualitats).

L'equip Barçakids

El projecte Barçakids està avalat pel Consell Científic Pedagògic, òrgan assessor de naturalesa consultiva. L'integren 8 persones de reconegut prestigi professional, sobretot en l'àmbit de l'educació en valors.

Certificació Segell de Qualitat del Consell d'Innovació Pedagògica

El projecte Barçakids, com a part de l’activitat pedagògica que la Fundació FC Barcelona du a terme de de l’any 2000, ha estat distingit amb la certificació Segell de Qualitat del Consell d'Innovació Pedagògica atorgat per l’Ajuntament de Barcelona i validat pel departament d’Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya. Destacant la potencialitat d’una proposta que ha trobat en la pràctica esportiva un mitjà eficaç a l’hora d’apropar l’educació en valors als infants i joves, la seva metodologia de treball i l’èmfasi en el treball en equip, el foment de l’autonomia dels participants i la integració de la diversitat.

Barçakids educació en valors a casa i a l'escola. Fundació FC Barcelona
Barçakids educació en valors. Fundació FC Barcelona
Barçakids educa en valors a través de l'esport. Fundació FC Barcelona